miércoles, 13 de abril de 2011

VÍCTOR BREGO JARA MARTÍNEZ

Escrit pel periodista Arnau González


Al Col·legi Bell-lloc del Pla, el dimecres dia 13, vàrem tenir la grata visita d'en Maurici Camps i Maria José, per explicar-nos la biografia d'en Víctor Brego Jara Martínez.
Victor Jara va néixer l'any 1932. Va ser també director teatral, actor i dramaturg, però va aconseguir la major popularitat  com a compositor i cantant popular. El 1957 va entrar a l'Escola de Teatre de la Universitat de Xile, en aquesta època va conèixer a la Violeta Parra.


Durant el període de govern d'Allende va ser anomenat ambaixador cultural del govern, en el càrrec va desenvolupar una àmplia tasca fins el dia de la seva mort.


Després del cop d'estat el 11 de setembre del 1973,del general Augusto Pinochet, es va tancar amb altres universitaris a la Universitat Tècnica de l'Estat, a Santiago, per mostrar el seu repudi i voluntat de resistir, però l'exèrcit va prendre aviat les instal·lacions i va el varen portar presoner a l'Estadi Nacional de Santiago de Xile, on va ser brutalment torturat.

Va ser assassinat per un anònim, però que portava un malnom “el Príncep" que el va matar fen servir el joc  de “la Ruleta Russa”.

Va ser llançat al carrer, per dissimular l’assassinat, ja que eren molt usuals els assassinats de civils al carrer a causa del toc de queda.
Autòpsia: Quan li van fer l'autòpsia, es van trobar 44 ferides per bales.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Vistas de página en total