jueves, 14 de abril de 2011

Conferència Sr.Argemí : Dret a la vida

Escrit pel periodista Adrià Morera


Dilluns dia 11 d’abril  a les tres i quart de la tarda, els alumnes del curs hem assistit a la conferència del Sr. Josep Argemí, Director de l’Institut d’Estudis Superiors de Bioètica de La Universitat Internacional de Catalunya, sobre l’avortament, el qual qüestiona el dret fonamental de la vida, a la Sala d’Actes de Bell-lloc del Pla.
El Sr. Argemí ens ha volgut transmetre informació suficient perquè per nosaltres mateixos puguem opinar si avortar és ètic o no, si està bé o no.
Se’ns ha explicat que el canvi de les lleis que regulen l’avortament afavoreixen aquest, arribant-lo a convertir en un dret de la dona. Abans d’aquestes lleis, l’avortament a Espanya era un delicte. L’any 1985 es va canviar la Ley Orgánica, despenalitzant l’avortament en algunes situacions. Però, l’any 2010 l’avortament es va despenalitzar quan es donava una d’aquestes tres situacions: greu afectació al fetus, violació i perill greu de la mare.  Deixant a part les lleis, el Sr. Argemí, que en sap de medicina, ens ha explicat científicament que des del moment de la fecundació es crea un ésser humà que, biològicament, fa el mateix que fem nosaltres ara: necessita un lloc on viure i s’alimenta. Per tant, des de la fecundació, també anomenada Punt Zero, es crea una vida humana.
Ha sigut una conferència totalment subjectiva, feta des del punt de vista del Sr. Argemí. Cadascú pot estar d’acord o encontra de la seva opinió. El seu parer és aquest: des de la fecundació que ja existeix una vida humana, per tant hauria de ser delicte qualsevol privació del dret a la vida d’aquell ésser. Si hi hagués algun cas especial o indesitjat, seria bo de buscar vies diferents a l’avortament, com per exemple donar en adopció el fill.
Els 4Pdh comparteixen el punt de vista del Sr. Argemí. Doncs el dret a la vida del nadó és irrevocable, el nen no és possessió de la mare per tant aquesta no pot evitar el seu naixement. Penseu-hi!!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Vistas de página en total