miércoles, 13 de abril de 2011

Conferència dels Srs. García i López: Drets i deures a la xarxa

Escrit pel periodista Oriol Molina




Dimarts, dia 12 d’abril els alumnes de quart d’eso hem tingut una conferència feta pels agents civils Luís García i Antonio López. La conferència ha tractat els perills que podem córrer usant l’Internet.


La majoria de delictes a la xarxa són estafes, un 90%, i una minoria d’aquests són els abusos a menors a través de la xarxa, un 10%.


Per molt que creguem que per Internet no ens poden reconèixer, sempre estem localitzats gràcies a la direcció IP. La direcció IP és el número associat a cada ordinador, del qual deixem empremta a cada lloc que naveguem. Així sempre se’ns podrà reconèixer a la xarxa. Per tant, l’anonimat en aquesta és inexistent.


Quan penges un arxiu o foto a qualsevol xarxa d’Internet, corres el perill que aquest arxiu caigui en males mans i sigui possible el seu mal ús.


Els pedòfils són persones que intenten abusar als menors a través de la xarxa. El mètode emprat és fer-se passar per una persona de l’edat similar al de la víctima per mantenir contacte i aconseguir arxius compromesos per poder pressionar-los per tal de continuar aconseguint material (fotos,vídeos..) en el que apareguin.




Crec que en aquesta xerrada no he après gaire, ja que la informació explicada en aquesta sessió ja la coneixia. La conclusió és la que ja tenia: els usuaris d’Internet hem de tenir sentit comú i una actitud defensiva per evitar tots els problemes que poguin sorgir a la xarxa.

1 comentario:

  1. Heu començat amb força. L'estètica del bloc és maca. Cal que no us adormiu i seguiu treballant en grup. Ànims. Us continuaré visitant.

    ResponderEliminar

Vistas de página en total